Ik wil mezelf als ESF verantwoordelijke aanduiden en het systeem zegt dat er al iemand met dit RRN aangemeld is? Hoe kan dat?

Ik log in met mijn token en wil mijn organisatie in de applicatie registreren. Ik duid daarbij mijn coördinator aan als organisatieverantwoordelijke, daarna wil ik mijzelf als ESF verantwoordelijke aanduiden en het systeem zegt dat er al iemand met dergelijk rijksregisternummer aangemeld staat? Hoe kan dat?

Wanneer u inlogt in de applicatie en u registreert de organisatie en u vult bij de registratie van de organisatieverantwoordelijke de gegevens in van de effectieve organisatieverantwoordelijke, dan heeft u de organisatieverantwoordelijke met uw rijksregisternummer geregistreerd. Dus u heeft de naam van de coördinator ingegeven bij uw rijksregisternummer. Wanneer u uzelf dan wil registreren als ESF-verantwoordelijke dan krijgt u de boodschap dat u reeds geregistreerd bent.

Er gebeurt in de toepassing geen onmiddellijke controle op de naam die overeenkomt met het rijksregister. Op die manier is het mogelijk een andere naam te koppelen aan een rijksregisternummer. Dit kan tot verwarring leiden daar een persoon maar eenmaal met een rijksregisternummer kan geregistreerd worden.

U dient dus bij de registratie van de organisatie uw eigen persoonsgegevens in te vullen bij de organisatieverantwoordelijke. Achteraf kan u de effectieve organisatieverantwoordelijke toevoegen en kent u deze persoon de rol organisatieverantwoordelijke toe dan zal uw eigen rol automatisch veranderen in ESF-verantwoordelijke.